Skip to main content
Videofragment petitie overhandiging door Lydia Rikkers aan burgemeester Weber

Vanavond, 24 april, om 19.30 start de raadsvergadering met het debat over de motie over aanpassing van het verslag van de meedenksessie in het kader van participatie traject scholenbouw.

Over de aanpassing van het verslag is veel commotie; eerder weigerde de wethouder, ondanks de vele bezwaren en klachten van participanten, om het verslag aan te passen, met als argument dat het projectteam het een getrouwe weergave vond van de meedenksessie.
 
Gisteren overhandigde schoolouder Lydia Rikkers een petitie die een oproep is aan de raad om te zorgen dat het verslag alsnog wordt aangepast. Het ziet er naar uit dat de petitie gehoor vindt bij de meeste raadsleden, kijkend naar de partijen die allemaal de motie voor aanpassing van het verslag hebben meegetekend.
Nu zijn de ogen gericht op de wethouder: gaat het verslag inderdaad worden aangepast?
 

Video petitie overhandiging

Jammer dat het geluid verre van optimaal is – als de petitie overhandigd had mogen worden in de raadszaal bij de start van de raadsvergadering zou het beter tot zijn recht zijn gekomen.
 
Hierbij even een weergave van wat in het videofragment te horen is:
Lydia Rikkers licht toe aan de burgemeester:

“Wij luiden de noodklok aan de gemeenteraad, omdat onze stem tot zover onvoldoende gehoord is en met deze petitie hopen wij dat als eerste het verslag wordt aangepast, in goede samenspraak met de aanwezigen van de meedenksessie. En ten tweede dat het een signaal naar het projectteam en de gemeente is, dat onze mening en onze inbreng serieus genomen moet worden en dat daar geen petitie meer voor nodig is.”

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply